Travel4us

De 3 werelddelen van en met Daphne

Het kan raar lopen in het leven. Zo sta je in Haarlem in de Bever-shop je laatste spullen te kopen voor je wereldreis, die op het punt van beginnen staat, die ja dan weer laat afrekenen door een vriendinnetje van het schaatsen en ruim 5 maanden later zit je met datzelfde vriendinnetje in Kathmandu aan de pizza. Nog eens 2 maanden later staan we samen met dat vriendinnetje aan de BBQ in Hamilton-New Zealand op oudejaarsavond. Wie dat vriendinnetje is ? Daphne Postma, afgestudeerd en dussssss …….. reizen ! Ze had een budget bij elkaar gewerkt waarmee ze tot in Nieuw Zeeland zou kunnen komen en ook nog het hoofd boven water kon houden…..dat beloofde wat.

Het is eind april als we bij Daphne in de winkel staan op de Zijlweg en onze laatste spullen afrekenen. We nemen hartelijk afscheid en beloven elkaar te gaan zien (als het allemaal lukt) in oktober in Kathmandu. Afijn, als bekend vorderde onze reis, we kwamen door en verbleven in de diverse landen en uiteindelijk werd het oktober en zaten wij nog steeds in Kathmandu. Data verschoven een paar keer, maar uiteindelijk kwam dan de dag dat Daphne in Kathmandu zou zijn EN wij net terug waren van een trekking en nog wat dagen Pokhara. Ze was er samen met haar nichtje en na een lange dag van ‘bussen’ zagen we elkaar dan in Kathmandu en spraken af voor de volgende dag. Het werd erg gezellig maar het was helaas maar 1 dag. Wij moesten weer door vanwege ons ticket en de andere reisplannen en zij gingen ook weer door want de tijd was ook bij hun de bepalende factor.

We hadden elkaar weer beloofd te mailen als we beiden in Nieuw Zeeland zouden zijn, en zo gebeurde ook. Wij zaten al hoog en droog in Hamilton toen het mailtje kwam dat Daphne op de 28e zou arriveren en de 31e wel naar Hamilton wilde komen want er waren nog geen oud & nieuw plannen. Bij Charlotte was het ook geen probleem en zo gezegd zo gedaan. De 31e arriveerde ze met de bus en ‘s-avonds stonden we met oliebollen en een wijntje aan de BBQ met Daphne die we ‘net nog’ gezien hadden in Kathmandu. Je doet even je ogen dicht en………je bent in Nieuw Zeeland. Het is allemaal heel raar zo aan de andere kant van de wereld. Meteen in het begin van het nieuwe jaar werden de plannen voor de rest van de trip door Nieuw Zeeland gemaakt en dat betekende dat ze de 7e naar het zuid-eiland zou vliegen en dus t/m de 6e nog met ons mee kon en wilde reizen. Wij hebben ons er overheen gezet en zeiden dat het wel goed was 🙂 hahahahaha geintje. Nee hoor, het werden zeer gezellige dagen zonder ook maar 1 onvertogen woord, maar ja wat wil je als je overal ligt te slapen vallen er ook geen verkeerde woorden. Met z’n 3-en hebben we een korte trip door de Coromandel gemaakt waar we hebben genoten van alle mooie uitzichten, leuke hutjes en gezellige etentjes, al dan niet met de buren uit Fiji 🙂 . We hebben erg genoten van dit spontane intermezzo en extra reisgezelschap. We spraken af elkaar weer te zien op 1 van de eerder genoemde werelddelen en wel Nieuw Zeeland (Christchurch), Azië (Bangkok) of Europa (Haarlem). We gingen ieder weer onze eigen weg, per auto, vliegtuig, bus of boot ! De wereld is toch kleiner dan je denkt ! Proost

 

Mobiele versie afsluiten