Australië

2003

Ozz

Koppie onder in Down Under

 

In maar 3 weken ipv 6…….?

Volledig onverwacht werd onze trip door Australië met 3 weken ingekort. Wie doet dat nou? Tja, als je in Kathmandu iemand tegen komt die zegt dat je NU naar Myanmar moet gaan omdat de verplichte toeristen-valuta net is afgeschaft EN dat het heel veilig is, wat doe je dan? Precies, je boekt een ticket en je gaat…………nou we er toch zijn 🙂

Gelukkig hadden we nog alle tijd en konden we het inpassen in de rest van ons reisschema. het enige wat al wel vast stond was de dag dat we naar Sydney zouden vliegen, maar ja, das ook geen straf. Maar goed, na Myanmar kwam dus de dag dat we naar Sydney vlogen. Vanuit Bangkok een niet al te lange vlucht. Even een oponthoud op het vliegveld omdat we onze wandelschoenen niet schoon hadden gemaakt en ze zijn daar superstreng op van alles en nog wat dat ziektes zou kunnen veroorzaken. maar goed, dan toch door de douane gekomen en konden we op weg naar onze vriend Richard die we hadden ontmoet op een trekking en in Sydney woonde. Gratis onderdak, altijd prettig tijdens een lange reis 🙂

Super relaxed bij Richard ontvangen en eigenlijk gewoon een topweek in Sydney gehad waar we alles bekeken hebben, van Opera house tot The Harbour Bridge en van de winkelstraten tot de dierentuin aan de overkant van het water.

Alles wat we zagen sprak tot de verbeelding. Je kent het alleen van tv en dan opeens sta je er midden in,of er op, zoals op het parcours van de olympische triathlon, die voor het eerst in 2000 in Sydney werd gelopen. Als triatleet natuurlijk een must om daar even te zijn. Ook de rondleiding door het Opera House gedaan en over de verschillende “Quay’s” gelopen en uiteraard met de boot naar Manley Beach.

Wat een drukte was het daar en wat stonden er veel mensen voor 1 bepaald hotel. Wij ook maar eens kijken…..en vragen want wij begrepen er niets van. Waar stonden al die mensen nou op te wachten? AL snel kwamen we er achter. Het was de vooravond van het WK Rugby, en dat is o.a in Australië net zo groot als het WK voetbal in Europa en Brazilië  bij elkaar. En in het hotel waar al die mensen stonden verbleef het Engelse team. Alle helden van toen dus naar buiten zien komen……..en de volgende dag wonnen ze ook nog de finale.

Het werd tijd om afscheid te nemen van Richard, we zouden nog ongeveer een week uittrekken voor de Great Barrier Reef en de omgeving aan land aldaar. We hadden ons duikbrevet niet voor niets gehaald aan eht begin van de reis🙂 .