Kota Kinabalu (Maleisie) tot Bangkok

Deel

Kota Kinabalu – 25 juni 2003

De spierpijn is weer uit de benen en we genieten van een heerlijke rust in KK. Eerst een kapper opgezocht, standje 2 van de tondeuse alstublieft en na 20 minuten en 2 euro armer stond ik weer buiten. Car had er iets meer voor nodig, 9 euro en 3 kwartier. De dagen in KK brachten we door op verschillende eilandjes, snorkelen, zwemmen en vooral nix doen. Heerlijk. De 25e hadden we onze vlucht naar Kuala Lumpur om van daaruit weer per trein naar Bangkok te reizen. Air Asia had zijn zaakies prima voor elkaar. Een spotgoedkope vlucht, geen catering en geen gereserveerde plaatsen. Wie er het eerste is heeft gewonnen. Ik had een goede startpositie en ondanks mijn ‘niet-sprint-vermogen’ won ik de run op de ‘nooduitgang-stoel’. Achteraf onnodig deze toestanden, want een inwoner van Maleisië van max 1.60 mt is niet geïnteresseerd in beenruimte.

Afijn, de vlucht verliep perfect en op KL hadden we al rap de express-train naar het centrum gevonden. Deze keer hadden we mazzel, er was zelfs binnen 3 uur een aansluiting richting Thailand. We konden een kaartje kopen tot aan Hat Yai, dat is ongeveer een kleine 100 km landinwaarts bij Thailand. Lekker gegeten bij de Mac want Car was de rijst wel ff zat (kan mij niet genoeg zijn). Eten voor in de trein gekocht en exact op tijd vertrok het ijzeren monster. Uiteraard moesten we wel eerst om duistere redenen wachten voordat we het perron op mochten; discipline voor alles daar. Het was ondertussen 8 uur s’avonds en de bedden waren al weer opgemaakt. Nog ff zitten kletsen en lezen en dan maar weer vroeg naar bed. Gelukkig was het in zijn geheel niet rustige trein kwa herrie op de rails en dus hebben we bijna niet geslapen. De volgende dag hadden we aan de grens weer de gebruikelijke rituelen (zie overige verslagen). Onze temperatuur was weer in orde alsmede de stempels in onze paspoorten, we mochten door !

Tot aan Hat Yai was er niets aan de hand en in Hat Yai ook eigenlijk niets. Tijdens het wachten bij de grens was ik zo handig om te vragen of we al een kaartje konden kopen voor Hat Yai – BKK…..dat kon. Voor €10 pp waren we alweer klaar, inclusief de bedden, want het werd weer een nachttrein. Eenmaal in Hat Yai hadden we daar een 4-tal uurtjes pauze. Internetje gezocht en……een giga optocht kwam voorbij van wel zeer bontgekleurde studenten (bleek later) Het was DE sportdag in Thailand (in ieder geval die van Hat Yai) en dan deed je of een sport of je liep mee in de optocht. Geweldig gezicht, een aantal foto’s staan reeds op de site (je hebt een snelle webmaster of niet 🙂 ) Op straat konden we met een mobieltje bellen naar BKK. Stel je voor een campingtafel en een opklapstoel en je hebt een monbiele telefooncel. Zeer verrast hadden we net op de mail gelezen dat pa en ma reeds in BKK waren…..onmogelijk want ze zouden de 29e pas vliegen. Hahahaha….ze wilden ons verrassen en hadden de vroegere datum verzwegen. Kort verhaal
lang……..oh nee andersom, de volgende morgen, na een zeer goede nachtrust, stonden we om 9 uur weer in het Penthouse met een hartelijk weerzien en alleen maar lachende gezichten, sterke verhalen, digitale foto’s en een boterham met hageslag.

Het avontuur in Thailand kon beginnen !

Reacties zijn gesloten.