Trekking 11 – 14 december

Deel

Dag 4-5-6-7 van de trekking

11 december

img_20161212_115343Vanmorgen om 7 uur ontbeten om iets eerder in de schaduw op pad te gaan. Maar ik moest zelf eerst nog even op pad in het dorp want Car was voor de 2e keer haar hoofdlamp kwijtgeraakt L Er was 1 miniwinkeltje in Tal (waar we geslapen hadden) en die had 1 hoofdlampje liggen…..en nog 3 euro goedkoper ook dan in Pokhara. Bagage weer compleet. De eerste 2 uur waren niet zwaar en even later kwamen we aan in Dharapani en zagen een mooi guesthouse met binnenplaats vol in de zon. Theetijd. Heerlijk een half uur in d zon gezeten en alle kleren weer droog.

Na nog een uur lopen met iets meer hoogtemeters waren we in img_20161214_093544Danaque om weer eens een bord macaroni naar binnen te schuiven. Wederom vol in de zon en dus na de lunch weer met droge kleren op pad. Maar toen moest het komen want waar we zouden overnachten, Timung, ligt op 2700 en we zaten pas op 2300. En inderdaad, na een stukje over een redelijk vlak weg stond er een pijl naar links en stijl omhoog over allemaal stenen traptreden. Niets zwaarder dan steil omhoog en je zelf met 1 been op de volgende trede te zetten. Maar met genoeg rustpauzes hebben we ook dit weer overwonnen. Het was steenkoud (5 graden 🙂 ) dat we aankwamen maar binnen was het nog kouder. Gelukkig wel weer een warme douche. Toen ik vroeg of ze een kachel gingen aanmaken konden dat zowaar ook nog in een andere kamer. Dat was super, in no time weer helemaal opgewarmd en ook daar gegeten….ze zei : you can have dinner in the fire. Dat aanbod hebben we afgeslagen en zijn maar gewoon aan tafel gaan zitten.

img_20161213_182445Daarna nog even de social media bijgewerkt en wederom het thuisfront geïnformeerd, en lekker gelezen bij de kachel. Eigenlijk bijzonder, 13 jaar geleden alleen maar een single track als trail, nergens internet, geen digitale fotografie en koude douches. Nu loop er een weg (die je niet hoeft te volgen), er is internet tot op 3500 meter hoogte, je maakt de mooiste foto’s met je telefoon en ze hebben douches met een gasgeiser Maar het maakt de tocht niet minder zwaar….voor wat betreft het lopen dan 🙂

 

12 december

Weer om half 7 de wekker gezet en om 7 uur aan het ontbijt.img_20161212_100449 Uiteindelijk pas om 8 uur vertrokken want de telefoons moesten tot een bepaald niveau zijn opgeladen voor de foto’s. Eenmaal weer op pad was het zonnetje al weer snel boven de gigantische berg en konden de jasjes weer uit. Na 2 uur thee gedronken bij een familie in hun keuken. Wat gaaf was dat. Het zou dik 3 uur naar Chame zijn, maar wij waren er dik binnen de 3 uur. Heerlijk in de zon van de thee en de lunch genoten en een plan de campagne voor de rest van de dag gemaakt.

Eerstvolgende dorp was te dichtbij om te stoppen maar het dorp daarna was weer net te ver. We besloten toch voor het verre dorp te gaan en img_20161213_153149maar 3 tot 4 uur over “de weg” te gaan lopen. Een weg is dus en breed pad van zand en keien. Aangezien wij op die weg sneller lopen dan de aangegeven schema’s gokten we dat het goed zou komen. Om half 1 op pad en het schema  gaf 4 uur aan. Normaal stoppen we tegen 3 uur, maar aangezien er voor dat dorp geen overnachtingsmogelijkheid is moesten we wel door. Al snel bleek dat we inderdaad sneller liepen dan de aangegeven schema’s ondanks dat we echt rustig aan deden……….want het ging alleen maar omhoog. Gestart op 2700 en 3 uur later stonden we op 3300, maar het dorp lag lager. Met een half uur dalen aangekomen en dus ruim binnen de aangegeven 4 uur. Guesthouse was snel gevonden en de eerste vraag op deze hoogte nu is : is de “dining”  verwarmd J ? Dat was het geval. De douche was bevroren, dus die hebben we overgeslagen. Weer met de bekende thee begonnen en het eten er meteen achteraan.

Morgen weer een mooie, maar deze keer een korte dag. Naar 3600. Goed voor het acclimatiseren want daarna weer slapen op 3400.

13 december

Vandaag als beloning voor gisteren een korte dag, maar wel nogimg_20161214_093701 even 300 hoogtemeters maken in 1,5 uur. Caroline ging redelijk kapot, had weinig lucht en het ging zoooo steil, maar de bikkel kwam uiteraard “gewoon”  boven. Het was lunchtijd en we wilden daar blijven om meteen op 3600 te kunnen slapen, als gezegd, goed voor het acclimatiseren. Heerlijke middag gehad zonder internet, in de zon, lezen, beetje eten, lezen en weer wat eten, nog wat lezen en naar bed. Nu meteen 2 dekens gevraagd en dus heerlijk geslapen.

img_20161214_081315Volgende morgen weer een havermout ontbijt en op pad richting Manang. Vanaf hier moet je goed gaan indelen want boven de 3000 meter is het aan te raden niet meer dan 500 meter per dag te stijgen ivm het risico op hoogteziekte. De eerste Nepalees die we tegen kwamen droeg een vlijmscherpe bijl bij zich. Gek toch dat je zo’ n iemand vriendelijk gedag zegt. Hoe zou dat zijn als je in Nederland iemand op straat tegenkwam met een bijl? Maar goed, ons plan was al half klaar en kreeg gaande de dag meer vorm. Onderweg vergaapten wij ons aan de uitzichten dan wel vergezichten. De Himalaya gier vloog 10 meter boven ons hoofd en in no time zagen we er wel 6. Zie filmpje binnen het foto album. Uiteindelijk zijn we om 2 uur al in Braka gestopt. Perfecte kamer, eigen toilet, goed gegeten en internet. Morgen hier een mooie side trip naar een Ice Lake maken en in de namiddag een Buddhistisch klooster bezoeken.

Foto (en filmpje van de vogels) :

https://goo.gl/photos/xAmnxCsrefDy9KBX8

 

Reacties zijn gesloten.