Lombok

2012

Indonesie-450x300

Mataram - strand - rijstvelden - natuur

Wat we op Bali verwacht hadden kregen we op Lombok op een presenteerblaadje. Aangekomen met de slowboat voelden we ons meteen “senang”. In de Lonely Planet hadden we al een adresje opgezocht en dat bleek eenvoudig te vinden. 

Eenmaal de spullen op de kamer was het direct door naar het prachtige zwembad. Maar het hele eiland ademde rust, authentieke sfeer uit. Maar ook leek het wel of er  “andere mensen” liepen, meer een surfwereldje. Zeg maar dat het er “cool” was. We maakten er prachtige wandelingen, hebben heerlijk aan eht strand gelegen en uiteraard overal heerlijk eten.

Een pareltje daar was wel onze lodge met privé zwembad, hoe leuk is dat. Alles was goed te belopen en soms huurden we een brommertje. Het werd voor ons ook kerst op Lombok en op kerstavond hebben we echt super gegeten met als afsluiter een cocktail in een bar met, hoe kan het ook anders, Engelsen. 

Op 1 van de dagen hebben we een prachtige wandeling gemaakt richting een waterval die aangegeven stond in de LP. Onderweg door kleine dorpjes gelopen en uiteraard ook langs en door de rijstvelden. Een groep vrouwen was aan het werk om de rijstplantjes in het water te zetten. Ze maakten bewegingen met hun arm dat ik moest komen. Dat hoefden ze geen 2 keer te zeggen. Schoenen uit, broekspijpen oprollen en hup, het water in. Na een korte uitleg wist ik wat de bedoeling was en stond ik daar plantjes te steken. Wat een onwijze ervaring.

Wil je een aantal foto’s bekijken van onze tijd op Lombok?