Swayambhunath en de Boudhanath

Deel

Zaterdag 3 december

img_20161203_115544Heerlijk uitgeslapen, ik was om 03.00 uur wakker (iets met tijdverschil) maar gelukkig toch weer ingedommeld. Na een heerlijke douche op zoek naar een ontbijt. Dat was snel gevonden, om de hoek zit een klein tentje met nog zichtbare schade van de aardbeving. Mooi om daar te eten, helpt hen ook weer. Je snapt niet hoe het allemaal kan, maar na 4 thee en 2x ontbijt moesten we € 3 afrekenen. Het zou nog gekker worden deze dag.

Lopend ging het richting de Swayambhunath tempel, ook wel de img_20161203_125150monkey tempel genoemd vanwege de vele aapjes die daar wonen. We waren op het ergste voorbereid, maar gelukkig viel het erg mee. Ook kon je zien dat ze al heel hard hadden gewerkt. De trap naar boven was op 5% na helemaal klaar met een splinternieuwe leuning die meteen opviel. Boven waren ze druk bezig met restauratiewerk, maar het merendeel was nog in tact. Heerlijk om daar na al die jaren weer te lopen. Hindu’ s liepen af en aan met offers, prevelden gebeden en keken af en toe even op naar die blanke reus 🙂

Eenmaal weer beneden liepen we richting Durbar Square, het plein met de fraaie tempels, het Kumari Huis (huis waar de levende godin woont) en meer fraie gebouwen. Eerst wat eten. We zagen een klein bordje Tashi DeLeh, welkom in het Tibetaans , en dus daimg_20161203_153856ar naar binnen. Slechts 6 tafeltjes, geen menu maar noodle soep of fried noodles 🙂 Dat was voor beiden makkelijk kiezen. Fantastisch gegeten, kopt thee erbij, heerlijk. Wederom moest er € 3 worden afgerekend en dan te bedenken dat een halve liter bier bijna € 5 kost. Je begrijpt dat er de komende tijd weinig alcohol gedronken wordt.

Eenmaal bij Durbar Square aangekomen moesten we € 10 pp entree betalen………….om naar tempels te kijken die er niet meer stonden. Dat hebben we dus niet gedaan. Het zit zo mooi in ons geheugen (we hebben het al 2x mogen zien) en de foto’s in onze albums, Maar een extra terrasje gepakt en de lokale bevolking gesteund. Voor het idee, in Nederland is er meer dan een miljoen opgehaald voor hulp, de Nepalese regering heeft € 60.000 gedoneerd.

Di avond met live muziek gegeten in 1 van onze favoriete tentjes, New Orleans. Op de kamer gelezen en internet bekeken,,,,,,want dat hebben we straks ook  weken niet meer 🙂

Zondag 4 december

Wederom bij onze buurman een ontbijt genomen, wel wat img_20161204_130059uitgebreider nu. Met 2x roerei erbij moesten we wel € 5 afrekenen. Vandaag zouden we naar Pashupatinath gaan, de lijkverbranding. Dat werd dus hetzelfde verhaal als Durbar Square. Al 2x hebben wij zeer indrukwekkend deze ceremonie mogen bekijken en ook hier waren vele gebouwen ingestort en ook hier een toegang van € 10 We besloten om naar de Boudhanath te gaan want in Nederland hadden we nog gehoord dat die restauratie net klaar was. Inderdaad, prachtig gerestaureerd en heerlijk daar op een dakterras gezeten, wat gegeten en gedronken en toen rondom de tempel gelopen, mensen gekeken vooral te genieten van de sfeer en de lucht (wierook).

img_20161204_135454Met een taxi terug naar Durbar Square, want daarnaast ligt een groot plein wat erg fraai is……………was moeten we nu zeggen want rondom het plein heeft werkelijk elk gebouw schade, zo ontzettend zonde. Stukje verder net buiten het plein wat gedronken op een dakterras met mooi uitzicht over een marktje en een tempel waar (uiteraard) ook gerestaureerd werd. Vanaf daar weer via allerlei kleine straatjes terug gelopen naar ons guesthouse. Wederom een zeer fraaie dag. Mogen een poging wagen om naar Nagargot te gaan. Daar is niets te doen, maar de uitzichten…………..oh la la

Wordt vervolgd

De foto’s
Zaterdag : https://goo.gl/photos/jra7mvMg3HAvRsAS9
Zondag : https://goo.gl/photos/NSVunp6t5M2xyvB56

6 reacties op "Swayambhunath en de Boudhanath"

 1. Dion schreef:

  Mooi verhaal, lekker kort 😉

 2. Margriet schreef:

  Ga jullie – vooral tijdens de trek – vanzelfsprekend ‘op de voet’ volgen!

  Genietse!

 3. Rinke schreef:

  Leuk om de eerste dagen van jullie reis te lezen… Zo zonde dat grote delen in puin liggen. Goed om niet 10 euro neer te tellen voor de entree, de lokale bevolking zal er toch niet wijzer van worden…. Als ik alles zo lees zou ik zo weer heen willen! Geniet ervan!

 4. Berthy Dijksman schreef:

  Wat een mooi begin van de reis. Geniet en wees voorzichtig.
  Fijn om zo alles te lezen.

 5. Arnoud Mekenkamp schreef:

  Ziet er weer goed uit broer…. nog veel plezier en voorzichtig!

 6. Anneke schreef:

  Mooi verhaal Arthur. Hoe hoog is het waar jullie nu zitten? Krijg zin om ticket te boeken. Ik heb nog nachtmerries van Peru. Boven 4000m kreeg ik hoogteziekte.