Weer op pad

  • Maandag 16 oktober 2023

Maandag. Alle visite is weer vertrokken. Tijd om de laatste spullen in orde te maken. Alle kranen alvast afsluiten, alles op de winterstand, hoeven we nergens aan te denken wanneer we terugkomen. De rugzakken tevoorschijn gehaald en maar eens voor de kast gaan staan. Want wat neem je mee voor een lange hike en ook nog “gewoon” op pad in Portugal?

Komt ook wel weer in orde. Eerst maar de rugzak vullen met wat echt nodig is en er voor te zorgen dat we deze keer niet met 12 kilo lopen waarvan zeker 4 kilo onnodig was. Ook besloten om de Fishermenstrail van Noord naar Zuid te lopen, want zo staan ook alle verslagen online. Zal toch ook weer niet voor niets zijn. Morgen nog ff rommelen en relaxen en dan op naar het Zuiden.

  • 3 oktober 2023

En dan is het opeens oktober en is er weer een seizoen voorbij. Wie had in 2006 kunnen denken dat Le Pe tit Mas d’ile zo’n succes zou worden. Alweer 17 jaar stoppen wij hart en ziel in ons bedrijf en gelukkig wordt dat gewaardeerd.

Maar zoals in juni al geschreven ……. we gaan weer op pad en wel naar Portugal. Er is niets meer tussen gekomen, de Lonely Planet is gekocht en …………… het eerste onderkomen is ook al geboekt. We gaan in 3 rustige etappes naar Sines om daar de bus te nemen naar Lagos. Hier start de Fishermenstrail.

Er liggen dan ongeveer 226 zeer fraaie kilometers op ons te wachten. Caroline heeft een nieuwe rugzak en nieuwe schoenen. Want de ervaring van de huttentocht in de Pyreneeën willen we niet nog een keer meemaken. Ik ga deze week nog een test doen met volle rugzak en dan lopen met mijn trailschoenen. Die worden geadviseerd ipv de echte (berg)wandelschoenen.

We gaan het allemaal meemaken maar hebben er nu al onwijs veel zin in. Nog 2 weekjes geduld. Je kunt dan onze belevenissen volgen op de Portugal pagina

  • 16 juni 2023

Dit jaar dus geen wintersport. Het viel precies samen met een bruiloft waar we graag bij wilden zijn. Vanwege werkzaamheden op ons terrein en ander bezoek viel het ook niet meer in te plannen. Nou ja, geen nood, die blijft staan voor de winter van 2024.

Eenmaal weer terug in Frankrijk werd er zowel hard gewerkt als goed gerust. Ook heb je dan tijd om te gaan bedenken wat wij zelf eventueel na het seizoen zouden willen doen. Caroline kwam via een website of Facebookpagina een artikel tegen over de Fishermenstrail. Een lange afstand wandeling in Portugal over 226 km. 

Beste reistijd : oktober-november. Laat dat nou voor ons heel goed uitkomen. Meteen verder in verdiept, blogs gelezen en eigenlijk waren we beiden direct enthousiast. Je loopt met eigen rugzak van B&B naar B&B met een daggemiddelde van ongeveer 20km. Prima te doen dus. Laten we zeggen dat de voorbereidingen zijn gestart. Leuke bijkomstigheid is dat we weer een land aan ons rijtje bezochte landen kunnen toevoegen. Samen zijn we er nog nooit op vakantie geweest.

Wordt vervolgd

Nos caminhos das avenidas = de paden op de lanen in 

  • 19 oktober 2022

Tja, de site heet niet voor niets travel4us, oftewel “reis-4-us”. Na de heerlijke vakantie (okt 2022) met toch wel een zware huttentocht en heerlijke dagen in Benasque, Pamplona en Hendaye, wordt er natuurlijk al weer nagedacht over 2023.

Wintersport wellicht? Terug naar de Pyreneeën na ons volgende seizoen? We gaan het zien. Voorlopig zijn we weer een ervaring rijker en weten we nog beter wat we nu wel en niet (meer) willen.

Op naar een volgend avontuur. Zodra dat bekend is lees je het hier.