Olifanten en Jungle

Deel

Gewoon omdat het zo leuk is….

Dinsdag 22 november t/m 24 november

Op dinsdag 22 november genoten we nog even van een luxe ontbijtbuffet om daarna richting het busstation te gaan. We moesten de bus naar Temerloh hebben. Op 3 kwartier van Temerloh ligt een park waar zieke en niet goed behandelde olifanten opgevangen worden en getraind worden om te werken in o.a. de jungle dan wel weer worden teruggeplaatst in hun eigen habitat. Temerloh is een stad 99,9% voor de “local people” met genoeg winkeltjes en restaurantjes, dus wij zouden de dagen wel doorkomen.  We vonden een vrij nieuw café restaurant met wifi, dus de mail kon nog steeds bekeken worden. In KL hadden we een prepaid simkaart gekocht zodat we her en der kunnen bellen of iets beschikbaar is open is dan wel wat anders.

Dus ook meteen gebeld naar het park van de olifanten want daar laten ze maar 120 mensen per dag toe. Het eerste wat ik hoorde : no sorrie toemorroo efriesing foel. Tja, dat stond niet in onze planning want de dag erna wilden we door naar de Taman Negara. We besloten het er op te wagen en desnoods te doen alsof we geboekt hadden. Met een teksi naar het park, de man bleef op ons wachten, Bij de balie kregen we zo kaartjes…..goed gegokt dus. Helaas viel de hele bedoening een beetje tegen. Enerzijds omdat we al redelijk wat gezien en meegemaakt hebben, anderzijds omdat het wel heel kleinschalig was opgezet. Het “rondje rijden op de olifant” was wel erg letterlijk genomen. In 1 minuut was je rond. Aris en ik zijn er dan ook niet op gegaan, maar de dames wilden toch eigenlijk wel.  Eenmaal terug in Temerloh ons “vaste” tentje weer opgezocht voor de borrel en het avondeten. De volgende morgen een heerlijk ontbijt met een heel zacht gekookt ei wat je in een glas moest doen 🙂 om vervolgens met de bus naar de Taman Negara te reizen.

4 reacties op "Olifanten en Jungle"

 1. Ery schreef:

  leuk he op een olifant, maar ze zijn wel ereg groot he?
  Liefs Ery

 2. je allerliefste zus schoonzus en tante schreef:

  zo verweg en toch door de fotos zo dicht bij, dorsten de mannen niet op de olifant
  de vrouwen waren weer stoer he, zo te zien genieten jullie volop heel veel plezier en een lieve groet van annelies en george

 3. Eric schreef:

  Maar Arthur wat heb je een lange neus gekregen 😛