New Eventually Planned Adventure Listed

Deel

Wij mogen heel voorzichtig al gaan denken en fantaseren over onze volgende reis.
Vertrek ergens in december. Waarheen? Kijk goed naar de titel 🙂

ManasluNou dat was niet al te moeilijk toch met de categorie vermelding erbij 🙂 Ondertussen mogen wij de woorden “heel voorzichtig” weglaten en is het zo goed als zeker dat wij eind november vertrekken naar Kathmandu.

Zoooooo ontzettend veel zin in. Ons laatste bezoek aan dit fascinerende land dateert alweer van 2003 en dus werd het ook wel hoog tijd om weer eens een trekking aan ons lijstje toe te voegen.

De foto is van de berg de Manaslu. Hier kan je een prachtige zogeheten “circuit trekking” doen. Je loopt om de berg in een aantal dagen, afhankelijk van je snelheid zal het, heel ruim genomen, tussen de 20 en 30 dagen zijn.annapurna-region-trekking

Ondertussen hebben we enig speurwerk op internet verricht en nu blijkt dat je deze trekking niet zonder gids mag lopen. Afgezien van het er mee gemoeide geld, hebben wij geen zin om met een gids te lopen. De plannen zijn dus gewijzigd naar een andere trekking die wij in 2003 al een keer gedaan hebben, maar toen zonder mooi weer.

Het gaat dus de “Annapurna around” (de circuit trek) worden. Ook een trekking van 3 weken en als het goed is gaan we nu veel meer zien dan in augustus 2003, want toen waren ALLE toppen gehuld in bewolking.

Ondertussen is het nog maar iets meer dan 3 weken voor vertrek naar Nederland (wij vliegen vanaf Amsterdam) en zijn de tickets geboekt. De Lonely Planet ligt op tafel en de landkaart van het Annapurna gebied is alweer geraadpleegd om alle plaatsnamen weer even te lezen. Feest van herkenning 🙂

 

 

Reacties zijn gesloten.