Myanmar

2003

flag-800

Yangoon - Schwedagon - Mandalay - Bagan

Het is begin oktober als we na in Tibet te zijn geweest weer terugkomen in Nepal, Kathmandu. Zoals zo vaak raken we met andere reizigers aan de praat en het gesprek komt op Myanmar, het vroegere Birma. Tot ver in 2003 wisten we dat de kans klein was dat we daar heen zouden kunnen gaan vanwege niet alleen het bewind, maar ook vanwege de belachelijke koersen die aan toeristen werden doorberekend.

Destijds was het zo dat je verplicht was om per persoon $ 200 mee te nemen en die moest ook opgemaakt worden ook. Nou dat was niet moeilijk geweest want waar een local $ 1 voor betaalde moest de toerist voor datzelfde het tienvoudige neertellen. Maar wat bleek, er was net een Nederlander terug gekomen uit Myanmar en al die regeltjes waren afgeschaft. Bij navraag bleek dat inderdaad zo te zijn.

In het guesthouse waar we verbleven werden direct nieuwe plannen gesmeed. Wij zouden immers 6 weken uittrekken voor Australië, maar met deze kans waren wij maar wat graag bereid om daar 3 weken van af te snoepen om die in Myanmar te besteden. In de lokale boekwinkel werd de Lonely Planet van Myanmar gekocht en begon het puzzelen om een slimme route te bedenken door het prachtige land.

Wil je lezen over wat wij daar hebben gedaan? Klik dan op onderstaand linkje.

Zodra de digitale fotoalbums klaar zijn komen hier de linkjes te staan. Voor nu zijn alleen nog de 1 megapixel foto’s beschikbaar onder het tabblad “foto’s”