Malediven

1997

vlag-van-de-malediven

Malé - Kuramati Village - witte stranden - duiken

Het toetje van de huwelijksreis. En als je nog nooit in de tropen bent geweest, laat staan een wit strand hebt gezien en het is je huwelijksreis………tja, wat is er dan fraaier dan de Malediven? Het overtrof al onze verwachtingen. Super blauw water, hutjes op het strand en bloemetjes op je bed.

Alles was perfect geregeld, welkomst drankje en de hut aan het strand was waanzinnig. We lieten het ons allemaal overkomen. Meteen na aankomst omkleden en de zee in. Alweer dat fijne gevoel van niet “door” hoeven te gaan, heerlijk. Luieren en genieten van de laatste dagen van een wel heel fraaie huwelijksreis.

Het avondeten was wel heel bijzonder. Op Kuramati Village was 1 groot restaurant waar alles op basis van een buffet was. We hadden een tafeltje met een ander stel, heel gezellig. Ook het ontbijt was de volgende dag in diezelfde ruimte. Diverse lekkere dingen uitgezocht en nu weer aan een ander tafeltje zitten……dachten we. Helaas. Er kwam meteen een over naar ons toe om te zeggen dat we wel aan dezelfde tafel als gisterenavond moesten gaan zitten.

Wij keken wel heel raar op, maar ok, als dat de regels zijn, prima toch. Die avond nog een keertje geprobeerd, maar meteen kwam de over er weer aan. Wij hebben met dat andere stel helemaal flauw gelegen en gelukkig waren zij gezellig, anders waren het een paar benauwde avonden geworden.

Na het eten een rondje lopen om het eiland en kijken bij het voeren van de manta’s. Mooi gezicht hoe die gracieus aan komen zwemmen en het voer bijna uit de handen van de local eten. Op de 3e dag maakten wij ook onze eerste echte duik, de zogenaamde discovery dive. Tja, je eerste duik op de Malediven, dan ben je natuurlijk wel meteen verpest voor wat er eventueel op duikgebied in je leven nog gaat komen.

Hoe dan ook, een fantastische ervaring, maar wat wil je in zulk helder water. Ook dat hadden wij toen nog nooit meegemaakt. De rest van de tijd hebben we gesnorkeld en tijdens een tropisch buitje heerlijk in de zee gelegen en van onder de waterspiegel gekeken hoe de regen valt. Grappig gezicht. Die middag zagen we in het gastenboek hoe het er ook kon zijn : My worst holiday ever. Tja, 2 weken regen kan kennelijk daar ook voorkomen.

Na 4 of 5 dagen vonden wij het mooi geweest. Goed ingeschat van te voren. Wij zijn geen “weken op het strand liggen types” en dus was het heerlijk om het bootje terug naar Malé te kunnen pakken, terug vliegen naar Colombo voor nog 2 nachten en dan zat een onvergetelijke reis er op. Er zouden er nog vele volgen, maar dat wisten wij toen nog niet.

Enige kleine smet was dat op de eerste dag mijn “praktika MTL3” fototoestel het begaf, maar ja, het merendeel staat op onze eigen harde schijf.