Tibet

2003

Tibet

Lahsa - Potala - Sky Burrial - Yokhang

Seven years in Tibet. Nou, zo lang werd het niet, maar wel 2 weken. Zelfs als je een jaar aan het reizen bent moet je keuzes maken. Destijds kreeg je vanuit Nepal een visum van slechts 2 weken voor Tibet. Ging je eerst naar China dan kon je wel 6 weken blijven. Wij hadden de tijd en het geld niet om dat te doen en dus werden het 2 weken, maar wat voor weken!

Wij hadden een reis geboekt die via de toeristische route per bus van Kathmandu naar Lahsa zou gaan. Ondertussen hebben ze er een TV programma van gemaakt : De gevaarlijkste wegen. 

Die reis zou er niet in hebben misstaan. Maar wat hebben wij onderweg prachtige dingen gezien, maar ook in verschrikkelijke “hokken”geslapen, electra die open en bloot lag, douchen onder een tuinslang, maar ook de Potala en de Yokhang, wat een ervaring.

Met 2 Italianen een trekking per jeep gemaakt waarbij de taal een echte barrière was. Daardoor waren we net te laat bij een giga festival, maar hebben we wel uiteindelijk een echte sky burrial gezien.

Wil je lezen over wat wij daar hebben gedaan? Klik dan op onderstaande linkje

Zodra de digitale fotoalbums klaar zijn komen hier de linkjes te staan. Voor nu zijn alleen nog de 1 megapixel foto’s beschikbaar onder het tabblad “foto’s”