Maleisië

1999 – 2000 – 2003 – 2005 – 2011

255px-Flag_of_Malaysia.svg

Kuala Lumpur - Taman Negara - tropische eilanden

Als mensen aan ons vragen of Azië leuk is en of het lastig is qua reizen en taal dan is steevast ons eerste antwoord : Ga naar Maleisië, niets zo makkelijk als reizen door dit land. Bijna iedereen spreekt Engels en het vervoer per trein en bus is prima te doen. Maar ook de diversiteit van het land is overweldigend.

Onze eerste kennismaking was in 1999 toen we eerst naar oom en tante gingen in Singapore om vanaf daar per bus naar Melaka te reizen en verder Maleisië te ontdekken om via het Noorden eht land weer te verlaten om ook nog iets van Thailnad te kunnen “proeven” en dan vanaf Bangkok weer naar Amsterdam.

Wat een goede keuze was dat. Singapore was natuurlijk al heel gaaf en natuurlijk heel handig dat we een privé gids in de vorm van tante hadden. Vanuit Singapore dus naar Maleisië. Melaka, de stad waar vele Nederlandse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn, zoals de naam “Stadhuis” op het gebouw. De Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld. Kota Baru en nog veel meer. En dat is dan alleen nog maar het schiereiland. Op Kalimantan, met het Indonesische deel Borneo, liggen nog Sabah en Sarawak. Jungle reservaten, opvangcentra Orang Oetans, tropische eilandjes, alles vind je daar.

Wil je lezen over wat wij daar hebben gedaan? Klik dan op onderstaande linkjes. De verhalen zijn gesplitst in “schiereiland” en “Sabah en Sarawak”.