Wintersport St Francois Longchamps 2014

Deel

Zaterdagochtend vroeg waren we in Epenède om Wim op te halen en………… al het eten 🙂 Sheila had voor ons alle maaltijden vooruit gekookt, wat een luxe. Skikoffer op het dak, alles er in en rijden maar. Eigenlijk wel een makkie om vanuit de Charente naar je wintersport te rijden. Iets meer dan 6 uur en je staat onderaan de berg waar je moet zijn.

Zo ook bij ons. Wat wij toen nog niet wisten was dat we gingen skiën op de helling van 1 van de Alpenreuzen en wel de col de Madeleine (bekend van de tour de France. Maar goed, eenmaal boven hadden we nog net een parkeerplaatsje voor onze auto en moest we met alle bagage een aantal trappen af naar ons hutje. Eigenlijk een prima appartement maar zoals het in Frankrijk altijd gaat, alles is ini mini. Geen idee hoe je hier met 6 man in zou moeten, wij waren met 4. Tenminste een paar uur later want toen arriveerde JanErik uit Nederland.

De sneeuw was supergoed en de volgende dag ook meteen het boardje dan wel de latten op. Prachtige pistes, lekkere koffie en uiteraard lekker eten, zowel tijdens de lunch als in de avond. Geen enkele dag slecht weer gehad en dus heerlijk genoten van zon en sneeuw en het gezelschap. Jammer dat de après ski niet zo leeft in Frankrijk. Al met al een supergave week gehad die weer voor herhaling vatbaar is.

Reacties zijn gesloten.