Onze reizen

 • Blogs Zwitserland
 • Blogs van voor vertrek
 • Blogs wereldreis
 • Blogs Huwelijksreis
 • Blogs Nederland
 • Een paar dagen strand

  Spanje

  Paar dagen strand – Hendaye 15 – 18 okt

  Als gezegd, we dachten in Spanje aan het strand te gaan liggen…….

  Hoe grappig was het dat we “opeens” de Gendarmerie zagen staan toen we er bijna waren. Wat bleek, Hendaye ligt bijna OP de grens van Frankrijk en Spanje maar is dus 100% Frans. Onze gîte/studio ligt op 50 meter van het strand en op 300 meter van een haventje. Daar kan je voor € 2 met een bootje in 5 minuten naar de overkant en dan sta je in Spanje.

  De eerste avond super slecht geslapen. Het bed stond op een soort van vliering waar je niet kon staan. Met 28 graden overdag wordt het daar lekker warm. Wat we volledig vergeten waren was dat er een eenvoudige, maar efficiënte mobiele airco stond. Dus heel erg warm en het dakvenster open gezet. Wij hadden geluk ……… de buren hebben 1x per jaar een feestje en met mooi weer in de tuin en zoals dat gaat met feestjes en drank is dat niet erg zachtjes. Om 04.00 uur toch maar weer het raam dicht gedaan.

  Hè hè, eindelijk slapen. Om 05.00 bedacht de baby van de studio pal naast ons dat het tijd was voor zijn hapje. Uiteindelijk dus zeker 2 uur geslapen. Van de eigenaresse hoorden we dus dat het feestje 1x per jaar is. Wat een geluk hebben wij toch. Die ene prijs van de staatsloterij die 1x per jaar valt hebben we nooit. Dat dan weer niet. Die ochtend heerlijk op het balkon ontbeten met uitzicht op zee.

  Die zondagochtend na het ontbijt lopend naar het haventje om naar Spanje te varen. Als je dan iets beter nadenkt en bedenkt dat het dus zondag is, dan weet je dat er nog een paar mensen dat gaan doen. Plan meteen weer veranderd en naar de fietsenverhuur. Super goede fietsen voor de rest van de dag gehuurd en alles in de buurt bekeken. De gehele boulevard, het centrum, de haven en de riviermonding. Leuke tocht met in de middag een broodje op het balkon en tegen 18.00 uur de fietsen weer terug gebracht.

  Met 25 graden was het zowel op de boulevard als op ons balkon nog meer dan heerlijk. Dus ijsje op de boulevard en wijntje / biertje op het balkon. In Pamplona hadden we in de markthal nog heerlijke olijven gekocht samen met wat parma ham en wat chorizo plakjes. Een perfecte borrelhap. Vanavond weer wat eten ergens scoren, gaat vast lukken hier.

  Maandag 17 oktober wederom naar de haven gelopen en nu stond er geen rij, gingen we aan boord en vertrok het bootje ook nog eens direct. In 5 minuten aan de overkant in Irun / Hondarribia. Wat een ontzettend leuk en mooi plaatsje (zie foto’s) Werkelijk preachtig die bouwstijl, de rustige straatjes en de mooie uitzichten.

  Geen enkel probleem om hier een aantal uren te verblijven, zeker niet met een hele fijne tapas-lunch. Wij kwamen bij een tentje met zeer exclusieve gerechten. Fantastisch gegeten en gedronken. Bovengemiddelde rekening uiteraard, maar het was dan ook wel echt een beleving van smaken. In de middag weer in, over en onder de golven gedoken. Een fantastische afsluiting van een heerlijke vakantie. De plannen voor 2023 zijn er al.

  Pamplona

  Spanje

  Dagje cultuur en pintxos

  • 14 – 15 oktober

  Na de 3e nacht ging het richting Pamplona. Was even zoeken naar het pension want het zat in een autovrij gedeelte. Eenmaal de parkeergarage gevonden was alles eenvoudig. Maar wat een contrast met de kamer. Super klein en een mini badkamer. En dat voor hetzelfde geld als het super fraaie hotel in Benasque. Maar goed, we zaten hartje Pamplona. Tassen op de kamer gegooid en hup de stad in. Dat we direct zo’n hilarische foto konden laten maken was echt heel tof. Wij moeten elke keer weer lachen als we de foto’s zien.

  In Pamplona zijn uiteraard veel kathedralen, mooie gebouwen en pleinen te bezichtigen. Dat hebben we dus ook gedaan. Door alle kleine straatjes, over de grote pleinen en weer terug naar de kleine straatjes. Pintxos eten, dat moet je natuurlijk hebben gedaan in Pamplona en uiteraard hebben we dat gedaan. Heerlijke wijn erbij. Een feestje in die kleine straatjes met zoveel mensen op straat en nog steeds die fantastische temperatuur.

   

  Op het plein aan de koffie, vervolgens geluncht en in de avond weer de kleine straatjes in. Alles in korte broek want het bleef maar lekker weer. Hoe leuk om te zien dat het leven in Spanje zich echt op straat afspeelt. Alles en iedereen drinkt en eet op straat, van jong tot oud. Zelfs de kinderwagens gaan mee de pintxos bars in.

  De volgende ochtend eerst de tassen weer in de auto gelegd en toen nog een mooie ronde door het centrum gemaakt. Eerst naar de grote markthal om daar een koffie met een broodje te scoren als ontbijt. Heerlijke olijven, ham en chorizo gekocht en verder wat rond gekeken. Fraaie boulevard, autovrij, weer die heerlijke koffie op het plein en deze ochtend ook nog super mooie live easy jazz op het plein middels trompet, gitaar en contrabas. We hadden er uren kunnen zitten, maar we hadden via AirBNB een leuke gite gevonden aan het strand, net naast San Sebastian. Nog net Spanje dus……….dachten we.

   Reacties uitgeschakeld voor Pamplona

   meer berichten over Spanje

  Terug in Benasque

  Spanje
  • 11 tot 14 oktober

  Weer terug in de bewoonde wereld

  Na de laatste etappe van de huttentocht aangekomen bij het hotel in Benasque. En wat voor een hotel. Supertoffe kamer, heerlijke bedden, zitje, bureau en hele ruime badkamer met ligbad en inloopdouche. Die eerste avond was geboekt inclusief diner, hoefden wij niet op zoek. Strompelend ging het van A naar B en uiteindelijk op een stoel beland in het restaurant. Man wat een verzuurde benen hadden wij. Het diner was meer dan prima met een heerlijk wijntje erbij. Eenmaal terug op de kamer wilden we niets anders dan liggen. Caroline had zoveel spierpijn dat ze van de pijn niet kon slapen, dat lukte bij mij dan nog net wel.

  De volgende morgen een meer dan uitstekend ontbijtbuffet met alles wat je maar kan bedenken. Heerlijk omeletje laten maken, broodjes, toast, vleeswaren en ook nog heerlijk zoet erbij. Een overheerlijke ristretto maakte alles compleet. Terug op de kamer maar eens een plannetje maken wat nu te gaan doen? Over het hotel waren we het al snel eens……….naast de extra nacht die we al geboekt hadden nog maar een nacht erbij. Hier kwamen we echt tot rust. Het was superlekker weer, zelfs op 1300 meter, en dus aan de overkant in het zonnetje op een terras een fijne café con leche. En dat is echt wat anders dan koffie met melk.

  Daarna een rondje door het dorp gekuierd, gekeken waar we in de vanavond konden gaan eten en eigenlijk alleen maar een beetje rondgehangen en van terras naar terras gelopen. Erg fijne bezigheid overigens als je een paar dagen vrij hebt. De dag erna nog iets meer in de rondte gelopen en ook weer diverse terrasjes gezien, wijn geproefd en heerlijk gegeten. Op de kamer een beetje de website bijwerken en het lichaam herstelwerkzaamheden laten verrichten.

   Reacties uitgeschakeld voor Terug in Benasque

   meer berichten over Spanje

  Blogs USA

  Geen categorie
   Reacties uitgeschakeld voor Blogs USA

   meer berichten over Geen categorie

  Blogs Zwitserland

  Geen categorie
   Reacties uitgeschakeld voor Blogs Zwitserland

   meer berichten over Geen categorie