Nepal

2001 – 2003 – 2016 – 2017

1200px-Flag_of_Nepal.svg

Kathmandu - Bakhtapur - Trekkings - Himalaya

Het is 1999 wanneer wij voor eht eerst horen van Nepal als vakantieland. We zitten in een jeep om naar het beginpunt van een trekking in Thailand te worden gebracht. Bij ons in de jeep 2 Engelse kerels die net hun foto’s hebben opgehaald van hun trip naar Nepal. Laat ik het kort houden, het is dat we de reis niet in die jeep konden boeken, anders hadden wij dat gedaan.

Met andere woorden, onze volgende vakantie stond al vast, ware het niet dat we er nog 2 jaar op moesten wachten omdat we de (schoon) ouders al beloofd hadden om in 2000 samen naar Maleisië te gaan. Hoe dan ook, wij waren direct helemaal idolaat van Nepal en dat is eigenlijk nooit meer weggegaan.

518fDOsoGtL

In 2001 was het dan zo ver. Samen met een goede vriend reisden wij af naar Nepal. Goede voorbereiding gehad en veel gelezen over de mogelijkheid van hoogteziekte. De ABC trek, Annapurna Basecamp Circuit, was het doel dat jaar en vele trekkings zouden nog volgen. 

Lonely Planet heeft zelfs een aparte uitgave waar alle trekkings in staan inclusief alle kaarten, kosten van vergunningen enz. In 2003 hebben wij die ook meteen aangeschaft toen wij aan onze lange reis begonnen.

Toen eenmaal onze “wereldreis” was aangebroken wilden we niets lever dan ook onze (schoon)ouders ook al het moois van Nepal laten zien. Toen wij eenmaal 6 weken onderweg waren kwamen ze ons opzoeken in Bangkok om vanaf daar samen door Thailand te reizen om daarna nog een paar weken Nepal mee te maken. Onvergetelijk.

Na hun vertrek naar Nederland gingen wij door naar Tibet om daarna aan een hele lange trekking te beginnen. Een deel van die trek deden we samen emt een paar andere wereldreizigers, Rob en Jacky, waar we anno 2020 nog steeds contact mee hebben. Hoe leuk is dat!

Het werd een fantastische tijd met geweldige ervaringen en vergezichten. Uiteindelijk besloten wij om ook nog de “around Annapurna” te gaan doen. helaas qua weer niet het beste seizoen, maar dat werd tijdens de vakantie van 2016 – 2017 meer dan goed gemaakt.

Wil je lezen over wat wij daar hebben gedaan? Klik dan op onderstaande linkjes