Huttentocht en meer 2022

  • 19 oktober

Een paar dagen strand ter afsluiting

En van Pamplona ging het naar de Spaanse kust……….dachten we hahaha. Via AirBNB een leuke gite / studio uitgezocht, dichtbij  het strand.

Hoe groot was de verbazing toen we de kust naderde, het dorpje Hendaye inreden, de burg over gingen en midden op de brug de Gendarmerie zagen staan. Lees maar snel verder

  • 17 oktober

Dagje Pamplona 14 – 15 oktober

In 3 woorden : Een heerlijke stad. Alles wat het Spaanse leven te bieden heeft vind je hier. De mooie pleinen, het heerlijke eten (Pintxos) de gezellige tentjes en uiteraard een café con leche op 1 van de terrassen.

Ben je een echt stadsmens dan kan je hier makkelijk een paar dagen blijven. Wij zijn niet echt van de steden bezoeken en zijn meestal wel weer snel klaar. Kathedraal bezoeken, winkeltjes kijken, terrasje doen en in de avond lekker eten.

Dat hebben we dus gedaan. Hoe? Dat lees je hier

Terug in Benasque 11 – 14 okt

De huttentocht zit er op, wat een ervaring. Ondertussen hebben we gelezen dat de Gr11, die wij gevolgd hebbe, een stukkie pittiger is dan de Gr10, de Franse tegenhanger. Voorbereiding zullen we maar zeggen.

Ondertussen zitten we heerlijk in het plaatsje Benasque, een super gezellig bergdorp op zo’n 1300 meter. Ook begin oktober is er nog veel open en wat ons opvalt is dat het een ontzettend schoon en net dorp is en de mensen super vriendelijk.

Verder lezen doe je hier

Terug naar de auto – dag 4

Alweer de laatste dag van deze toch wel magistrale tocht. Uiteraard hadden ze op de website aangegeven dat het voor gevorderde wandelaars was.

Met onze ervaring in Nepal dachten wij dat we ons daartoe wel mochten rekenen, maar bergwandelen in de Pyreneeën is toch echt wat anders dan de trekkings in Nepal. Lees hier de slotdag.

Dag 3 van Viados naar Angel Orus

Deze 3e dag van de huttentocht kenmerkte zich door een hele steile klim in 3 fasen, maar alle 3 even zwaar. Als je dacht daarna even lekker af te dalen had je het helaas mis. Lees hier hoe het ons verging.

Dag 2 van onze huttentocht in de Pyreneeën

De moed zat er goed in en de omgeving is prachtig. Voordat we hier naartoe gingen hadden we uiteraard ook naar het weerbericht gekeken en dat voorspelde niet veel goeds.

Hoe fijn is het dan wanneer je de eerste dag met een zonnetje vertrekt en de 2e dag ook weer met een strakblauwe lucht aan de nieuwe etappe kunt beginnen. Lees maar hoe die ons verging.

  • 12 oktober 2022

De 4 daagse huttentocht in de Pyreneeën – dag 1

8 oktober 2022

Dag 1 – Van de parking naar de eerste hut Estos

Het begin van eindelijk weer een vakantie sinds de bekende Corona tijd. Het worden 4 korte stukjes over deze huttentocht. Wat we verder gaan doen weten we nog niet. Momenteel zitten we in een perfect hotel in Benasque met alles er op en er aan.

Maar goed, vrijdag 7 oktober vertrek vanuit Confolens naar de voet van de Pyreneeën waar we een overnachting hadden geboekt. Onderweg kwamen we er achter dat ik alles thuis keurig niet had afgesloten. Alles stond nog open en….lees verder

  • 6 oktober 2022

Wat gaan we doen?

Steden bezoeken?
Strand?
In ieder geval een huttentocht in de Pyreneeën 

  • 1 oktober 2022

Zomer 2022 - Corona is voorbij, we gaan weer !

Het is ergens halverwege 2022 wanneer we besluiten dat we dit jaar eindelijk weer met vakantie kunnen. Financieel is het altijd een dingetje als je niet weet wat je dit jaar gaat verdienen, maar Corona was de afgelopen 2 jaar natuurlijk echt de spelbreker.

Vliegen gaan we (nog) niet doen, en of het er ooit van komt moeten we nog maar eens zien. Tenslotte hebben we van Europa nog maar heel weinig gezien.

Dit jaar hebben we een eerste kennismaking met de Pyreneeën en wel middels een korte huttentocht van 4 dagen. Weer ouderwets met de rugzak op dus. Daarna zien we wel, in ieder geval via Bilbao terug naar Frankrijk.

Middels Facebook zullen we af en toe een linkje plaatsen naar deze site waar geïnteresseerden het wel en wee van ons kunnen volgen en wat foto’s kunnen bekijken.