Wereldreis 2003-2004

The time flies when you’re having fun ! 

Wie kent de uitdrukking niet ? Voor ons gold dat zeker onderweg, maar op 14 maart 2005 realiseerden wij ons dat  we een jaar geleden weer voet op Nederlandse bodem zette. Eén jaar al weer thuis, weer aan het werk, weer veel geld gespaard en ook uitgegeven aan zaken waar we onderweg helemaal niets om gaven. Gek is het toch hoe snel je weer terugvalt in “oude” gewoonten.

Toch was het fijn om weer wat oude spulletjes thuis te kunnen vervangen, eindelijk op een goede bank te kunnen zitten, want vervangen voordat je op reis gaat is echt zonde. Eindelijk dat oude behang van de muur en mooi stucwerk er tegenaan. Afijn, jullie zullen het allemaal wel herkennen of juist niet 🙂 Wij denken nog bijna dagelijks met heimwee terug aan onze reis, zeker bij het zien van de dvd’s. Ook zo iets, vroeger keek ik niet naar mijn video om, maar nu we digitale verslaglegging hebben van deze, in vele opzichten, “wereldreis” staat er dus ook een dvd-recorder in de kamer (let wel, ik schrijf dit dus in maart 2005 ).

Ondertussen rees ook de vraag of wij wel tot ons pensioen voor een baas wilde blijven werken? Nou, daar waren wij snel uit…….dat wilden wij dus niet. Maar ja wat kan je om die cirkel te doorbreken? Nou weinig was de conclusie, behalve dan het runnen van een B&B en/of camping, dat kan toch iedereen? De zoektocht begon, in Frankrijk, naar een dergelijk iets hetgeen uiteindelijk resulteerde in de aankoop van Le Petit Mas d’Ile in de Charente in Frankrijk. Op (toen nog) koninginnedag 2006 stonden wij voor het eerst voor de deur om er op 18 december als eigenaar zelf de sleutel in eht slot te steken.

In de tussenliggende tijd vlogen wij in gedachte van Laos naar Nieuw Zeeland en van Myanmar naar Tibet, ons afvragend of wij er wel goed aan deden?. Alles schiet weer voorbij bij het aanmaken van de “hoofdstuk-markeringen” op de diverse dvd’s. Nog even de bijpassende hoesjes maken …….en je dan realiseren dat we weer op pad gaan, maar dan ff anders. 

Kostenoverzicht

Tussen 2004 en eind 2006 zijn we alle twee, in het zelfde ziekenhuis, weer aan het werk, hebben we weer een weekendgevoel en zijn we blij met een vrijdag vrij 🙂 want dan heb je wel 3 dagen achter elkaar vrij ! Na een jaar was het ook een mooi moment om voor alle toekomstige wereldreizigers ons “kostenoverzicht” op de site te zetten. Binnenkort kunnen jullie dat dan ook vinden onder “financiën”.

Wij hebben in ieder geval geen spijt van dingen die we niet gedaan hebben en al helemaal niet van dingen die we wel gedaan hebben.