Samoëns – Flaine 2010

Deel

We zijn precies 12½ jaar getrouwd……….

Feestje, maar op 18 januari dan dus wel in de sneeuw 🙂 Via Bizz Travel (what else?) een mooi appartement geboekt in Samoëns. Een prachtig dorp zonder hoogbouw. Even 5 min in de bus en je staat bij de lift. Onze vrienden Francien en Jan-Peter konden helaas niet de hele week met ons mee, zij zouden op woensdag weer vertrekken. Van woensdag tot zaterdag zouden Gill en Joseph met ons meegaan. Joseph ging niet skieën maar wandelen en Gill ging met ons mee de piste op.

Op zaterdagmiddag rond de klok van 1 uur ontmoetten wij elkaar op de parkeerplaats van de skilift. We konden eht appartement pas om 4 uur in, dus eerst maar even een halve dag inskieën. Heerlijk weer, blauwe lucht en neit te koud. Prachtig dus. De dagen erna was het alleen maar dikke pret met “foute pistes”, heerlijk eten, gemiste bussen en met “het ski-t-niet-op-pistes” 🙂 Maar gelachen hebben we wel. Hoogtepunt was wel de lunch die je vanaf de piste (een paal met een telefoon waarvan je alleen maar de hoorn kon oppakken en geen nummer mee kon draaien) moest reserveren. Je werd met de sneeuwscooter opgehaald en na de lunch op de ski’s weer verder. Prachtig.

We merkten al snel dat Gill ons tempo niet echt kon volgen en dus gingen wij langzamer, maar Gill pakte ook haar rustmomenten waardoor wij ff konden “raggen”:-) In de middag een lekkere après-ski in het appartement, helemaal top. De twee dames kunnen meer dan gemiddeld koken 🙂 dus het avondeten was geen enkel probleem en op de piste staan de Fransen hun mannetje ook wel.  De dagen vlogen om zoals altijd met een week wintersport en voor we het wisten zaten we weer in de auto terug. Om half 9 wegrijden en om 3 uur in de middag weer bij je eigen kachel zitten hadden wij ook nog niet eerder meegemaakt 🙂 Wat een luxe.

Foto’s wintersport Samoëns 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.