Pamplona

Deel

Dagje cultuur en pintxos

  • 14 – 15 oktober

Na de 3e nacht ging het richting Pamplona. Was even zoeken naar het pension want het zat in een autovrij gedeelte. Eenmaal de parkeergarage gevonden was alles eenvoudig. Maar wat een contrast met de kamer. Super klein en een mini badkamer. En dat voor hetzelfde geld als het super fraaie hotel in Benasque. Maar goed, we zaten hartje Pamplona. Tassen op de kamer gegooid en hup de stad in. Dat we direct zo’n hilarische foto konden laten maken was echt heel tof. Wij moeten elke keer weer lachen als we de foto’s zien.

In Pamplona zijn uiteraard veel kathedralen, mooie gebouwen en pleinen te bezichtigen. Dat hebben we dus ook gedaan. Door alle kleine straatjes, over de grote pleinen en weer terug naar de kleine straatjes. Pintxos eten, dat moet je natuurlijk hebben gedaan in Pamplona en uiteraard hebben we dat gedaan. Heerlijke wijn erbij. Een feestje in die kleine straatjes met zoveel mensen op straat en nog steeds die fantastische temperatuur.

 

Op het plein aan de koffie, vervolgens geluncht en in de avond weer de kleine straatjes in. Alles in korte broek want het bleef maar lekker weer. Hoe leuk om te zien dat het leven in Spanje zich echt op straat afspeelt. Alles en iedereen drinkt en eet op straat, van jong tot oud. Zelfs de kinderwagens gaan mee de pintxos bars in.

De volgende ochtend eerst de tassen weer in de auto gelegd en toen nog een mooie ronde door het centrum gemaakt. Eerst naar de grote markthal om daar een koffie met een broodje te scoren als ontbijt. Heerlijke olijven, ham en chorizo gekocht en verder wat rond gekeken. Fraaie boulevard, autovrij, weer die heerlijke koffie op het plein en deze ochtend ook nog super mooie live easy jazz op het plein middels trompet, gitaar en contrabas. We hadden er uren kunnen zitten, maar we hadden via AirBNB een leuke gite gevonden aan het strand, net naast San Sebastian. Nog net Spanje dus……….dachten we.

Reacties zijn gesloten.