De vuurtoren en de Vliehors-expres

Deel

Onze eerste volle dag op Vlieland…………

18-Uitzicht (Large)…..was ook meteen een prachtige dag, net als de dag van aankomst. Er was regen voorspeld, maar de hele dag zon gehad, wel met veel wind. Na het ontbijt eerst fietsen huren voor de rest van de week en daarna even een stukje hardlopen (huh, fiets huren en dan gaan hardlopen? Ja, schema blijven we natuurlijk wel volgen) en daarna op de fiets naar de vuurtoren. Mooi uitzicht over het eiland en het dorp en mooie verhalen gehoord van de vuurtorenwachter. Met een redelijke omweg weer terug richting de haven en in de volle zon een terrasje gepakt in de haven met een fijn biertje, thee en koffie. In de namiddag thuis nog wat gedronken en ‘s-avonds nog een stuk van Barcelona-Manchester City gezien en uiteraard een paar spelletjes gedaan.

Vliehorst 025 (Large)De volgende dag was het in de ochtend nog wel droog, maar rond half 12 begon de regen. Die woensdag zouden we met de Vliehors-expres gaan rijden. Mooie tocht over het strand en over het oefenterrein van de luchtmacht. Aris en Berthy hadden dit al vaker gedaan, voor Caroline en mijn persoon was het de eerste keer. In de winter heb je dus niet de “Sahara vlakte” maar lijkt het wel een bijna droog gevallen wad. Wel heel spektaculair en het was gezellig in de wagen met een accordeonist erbij, veel kinderen en dus liedjes zingen.

Vliehorst 014 (Large)Op de Vliehors het drenkelingenhuisje (Juttersmuseum) bezocht en helemaal op de punt geweest waar de zeehonden nieuwsgierig komen kijken. Maar wat een regen en wind. Redelijk verkleumd weer teruggereden en aan de glühwein, warme choco met rum dan wel een biertje en een bittergarnituurtje. Daarna met de fiets terug naar huis om op te warmen 🙂 Morgen naar het Posthuys fietsen.

1 reacties op "De vuurtoren en de Vliehors-expres"

  1. Nolda schreef:

    Klinkt mij vertrouwd in de oren !! Jullie hebben het ultime Trapstel gevoel te pakken ! Love it !!