Feesies

Deel

Vrijdagavond 4 en 11 april

Twee vrijdagavonden achtereen stonden in het teken van afscheidsfeestjes en dat hebben we geweten ook. De 4e april werd meteen gecombineerd met Caroline d’r verjaardag. Volle bak in huize C&A. Al snel was zelfs de weg naar de koelkast gebarricadeerd dan wel geblokkeerd en dat werd toch wel als ernstig ervaren. Gelukkig zag menigeen tijdig de noodzaak in van het vrijhouden van dit cruciale pad. Vele vrienden, buren, kennissen en familieleden waren afgekomen op het feestgedruis om vooral maar niets te missen dan wel om nog even verhalen uit te wisselen en aan te horen hoe we nou eigenlijk alles dachten te gaan regelen. Afijn, iedereen heeft ondertussen wel de weg naar deze internetsite gevonden.

Opruimen

Maar zoals altijd komt er aan elke gezellige avond weer een eind, zo ook aan deze. Vele beloftes werden gedaan, mails zullen worden geschreven en van onze kant zullen er foto’s worden gemaakt en geplaatst op deze site. Het was na 01.00 uur dat de laatste gasten het huis verlieten en wij onze mechanische hulp snel de afwas konden laten doen. De volgende dag werd een zware dag : alle huisraad die niet bestemd is voor eventueel toekomstige huurders moest worden opgeruimd. Dat dat meer dan 2 dagen werk was konden we toen nog niet vermoeden. Laat die avond kregen we nogmaals te horen dat we echt om 19.00 uur klaar moesten staan op vrijdagavond 11 april. Waarom ? Nou, dat zie je wel.

“maar toen ging toch om 19.20 uur de bel”

Vrijdagavond 11 april. Het is 18.15 uur en we voelen ons alle twee alsof het om onze vrijgezellendag gaat. Niet wetende wat er gaat gebeuren, maar de 2 organisatoren, Niek Schaap (u weet wel, de snelst schaatsende aardappelbezorger) en Tom Bakker (broer van Marco) hadden ons verzekerd dat “het leuk zou worden”. Nou daar kan je wat mee. 19.00 uur, de telefoon gaat en ik neem op. Oh..ben je nog thuis…dan gaat er iets niet goed. Zal wel bij de act horen dachten we nog, maar toen toch om 19.20 uur ging de bel. Instappen maar …. En met een flinke omweg kwamen we dan aan bij het “Bison-complex” (voorheen Bowlingcentrum Claus Partyhouse). Daar werden we opgewacht door de (bijna) voltallige schaats-trainingsgroep van Caroline. Volgens mij vinden ze je dan toch wel echt aardig als ze dat voor je over hebben, en dat ik dan ook nog mee mocht…..nou ja, dat kon zeker niet anders.

Bowlers

De spanning viel er al snel bij ons af want de opzet van de avond was meteen duidelijk; een uur heerlijk ballen over die gladde baan keilen in de hoop dat je er zelf niet achteraan vliegt om vervolgens aan te vallen op een zeer uitgebreide BBQ en aansluitend dansfestijn. Om maar met het bowlen te beginnen, er werden 5 banen door de IJCH bezet van wel heel divers pluimage, voor wat betreft “talent”. Zo waren er de “high-speed-bowlers”, de “techneuten” de “bowl-poezen” , de “precisie-bowlers” (teveel oorlog gekeken denk ik) en de “ik-zit-op-bowlen-profs” waaronder de eerder genoemde snelle aardappel.

Al gauw werden de snelheids-meters van de bowlingballen beter in de gaten gehouden dan het aantal pins die werden omgegooid. Toch kon ik een onderlinge strijd ontwaren zowel op het snelheidsgebied als de totaalscore. Dat er uiteindelijk toch een dame uit de precisie ploeg met de onwaarschijnlijke score van 196 met de virtuele hoofdprijs aan de haal ging had niemand verwacht. Yolanda Vierhout had zich stiekem tussen de high-speed bowlers in genesteld en als een echte sniper meedogenloos toegeslagen door zelfs 4 x op rij een strike te gooien. Sommigen twijfelden of schaatsen wel haar “hoofdsport” was. Aan de andere kant was al eveneens een verwoede strijd aan de gang, want Niek zit niet alleen op “aardappel-bezorgen” maar ook nog op bowlen. Zou hij dan deze avond de aardappels voor bowlingballen hebben aangezien ? Ik heb nog nooit bowlingballen op deze manier over de baan zien gaan, het leken wel aardappels. En zeg nou zelf, aardappels met 3 gaten erin die wil ook niemand hebben. Dus het was niet heel vreemd dat zelfs “de coach” herself deze snelle verkoper alsnog het vuur aan de schenen legde en we daardoor bijna gefrituurde aardappels over de baan zagen gaan. Midden in het spervuur van de diverse aanvallen op de 10 pins ontdekten we ook een nieuwe discipline die aan het bowlen werd toegevoegd, het zogenaamde solo-duo-bowlen. Dit betekent dat je met 1 bal toch 2 bowlingbanen gebruikt. Het werkt heel simpel, je drinkt eerst een paar biertjes, vervolgens neem je een bowlingbal waar je duim eigenlijk net niet in past. Met een normale aanloop en toch een krachtige zwaai zorg je er voor dat je arm net niet helemaal naar voor wijst, eigenlijk zoals je een bocht op de 500 meter in duikt.

BBQ

Nou dat dhr. F. Holwerda dit volledig beheerst behoeft geen uitleg. Met een fantastische snelheid verliet de bal zijn 2 vingers, echter niet zijn duim. Stijgend tot grote hoogte, niet Freddy maar de bal, verliet deze bal dan toch de duim om vervolgens een baan verder te landen en zijn weg te vervolgen richting de pins…..van Annemarie. Ooit wel eens iemand verbaasd zien kijken ? Hilariteit alom. Uiteindelijk verliet iedereen met opgeheven hoofd de baan omdat er ook hier weer diverse pr’s waren gesneuveld. De lekker warm-vochtige schoenen werden teruggezet en de aanval op de BBQ kon beginnen. Uitleg overbodig dat hier alle stukken vlees sneuvelden alsmede dat de dansvloer door diverse duo’s onveilig werd gemaakt. Ter illustratie enige verduidelijking d.m.v. bijgaande foto’s, waarvan er enige zijn gemaakt in het middernacht-toegift : het cosmic-bowlen (annex disco-bowlen), waarbij speciaal mijn gedachten teruggingen naar een bijzonder evenement in Duitsland samen met mijn collega…manchmahl lachen ist gesund, zuviel lachen ist tötlich !

Al met al waren we voorbereid op het ergste en kunnen we niet anders zeggen dat het een ERRUG LEUKE avond is geworden, mede door de gigantisch hoge opkomst. Wij hebben er waanzinnig van genoten en zullen het ons nog lang heugen en onderweg kunnen we gelukkig af en toe nog even zelf naar de foto’s kijken. Heren Niek en Tom, bijzonder dank voor deze geslaagde avond en uiteraard iedereen onwijs bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid.

Tot ooit !

Reacties zijn gesloten.