Le Corbier 13-20 jan 2018

Deel

Na 4 jaar was het er weer een keer tijd voor……..wintersport. Via ons vertrouwde adres hadden we weer een mooie aanbieding gevonden en deze keer Le Corbier, gelegen in het gebied van o.a de Croix de Fer, bekend van de Tour de France. We hadden er een parkeerplaats bij in een garage en er was een zwembad. Helemaal top dus.

De Alpen is maximaal 7 uur rijden vanaf Confolens, dus we hoefden niet mega vroeg ons bedje uit om toch op normale tijd in de sneeuw te staan. En zo gebeurde het ook. Januari is altijd al lekker rustig en dus hadden we zo al onze spullen inclusief sleutel. Kleine verrassing……….er waren geen dekbedden, alleen dekens. Sta je dan met je dekbedovertrekken. Volgende keer dus vooraf ff navragen.

Maar goed, appartement onderaan de skilift dus verder geen klagen. De sneeuw was super en dus meteen maar het gebied gaan verkennen. Nou, zonder skikaart kom je nergens zo is het eerste idee. Wel weer prachtige autobanen om over af te dalen en natuurlijk de heerlijke Franse Plat du Jour. De eerst 3 dagen waren super maar de 4e dag kwam er echt giga noodweer en bleven werkelijk alle liften dicht. Er zat niets anders op dan innen te blijven. Nog wel een korte wandeling gemaakt, lekker koffie met gebak gedaan en toen maar weer terug, beetje film kijken en boekie lezen.

De andere twee dagen waren weer helemaal top met de verse sneeuw erbij en we hadden toe ook het gebed behoorlijk goed door. Eigenlijk vliegt zo’n week altijd voorbij, maar oh oh wat s het toch fijn. Op de laatste avond zijn we heerlijk gaan eten in een Savoyarde restaurant met hoe kan het ook anders……..raclette. jemig, wat was die goed en wat een waanzinnig goede bediening. Een perfect slot van een perfect vakantie.

Klik voor de overige foto’s 

Reacties zijn gesloten.