New York en Florida

Deel

Het is 1995 als ik, Arthur, voor de eerste keer naar Amerika ga om mee te doen met de marathon van New York. Uiteraard een geweldig avontuur, maar ik ging er wel alleen naartoe. Iedereen die reist weet hoe leuk het is om je ervaringen direct te kunnen delen en er over te praten, maar dat bleef die keer bewaard tot thuis.

Het is dan ook 1996 wanneer wij met z’n tweeën afreizen naar de USA om voor de 2e keer aan de marathon mee te gaan doen, maar deze keer hadden we er ook een week Florida aan vast geplakt. Uiteraard,toen nog, naar Sea World en een bezoekje aan Universal Studio’s. Maar eerst dus die marathon.

Ik had er weer goed voor getraind en eigenlijk was het enige doel om sneller te zijn dan vorig jaar. De triathlon lag al een paar jaar stil, maar uiteraard bleef ik altijd sporten. Voor de marathon ook een goed schema gevolgd en vol goede moed stond ik dus aan de start.

Het was prachtig en koud weer. Onderkleding met lange mouw en een lange tight was de keuze en die pakte goed uit. Caroline stond op het Holland Point, 30 km, op 1st avenue. Als er 1 marathon is waar de eerste 21 voorbij vliegen dan is het wel NY. Alles is gaaf en overal staan mensen.

De Polasky Bridge is het halve marathon punt en vanaf daar ga je naar de Queensborrough Bridge, een beste klim overigens, maar in de afdaling draai je in 1 keer 1st Avenue op. Een gigantisch gaaf gezicht want die weg “golft” en dus zie je een hele deinende massa op en neer bewegen……..tenzij je vooraan loopt 🙂

Caroline gespot en toen dus nog 12 km door via de Bronx naar Central Park. Caroline was snel een blok doorgestoken om mij langs Central Park nog een keer te kunnen aanmoedigen. Laatste stuk is zwaar maar ook heel mooi en de laatste 3 km is natuurlijk een feest.

Medaille nr 2 was binnen. Op naar het hotel. Eten en uitrusten. Nog 1 of 2 dagen New York, de twin towers stonden toen nog, en dus was er overal genoeg te zien. Daarna door naar Orlando, huurauto ophalen en richting Fort Meyers aan de Golf van Mexico voor een heerlijke week Florida.

Een heerlijk motel met zwembad vlak aan het strand. Alles prachtig geregeld door Jan Doets reizen. Aangekomen bij ons motel horen we een stem : He Caroline! Staat daar gewoon Harm Schildmeier, haar fysio en vriend uit de familie. Hij was daar met een honkbalploeg. Wat een grap.

Die dagen prachtig weer gehad. Sea World met Shamu gezien en uiteraard Universal Studio’s met alle geweldige acts, stunts en animaties………alleen zo’n 3D was toen al niet weggelegd voor Caroline 🙂

Een fantastische reis, de eerste van velen, maar dat wisten we toen nog niet.

Reacties zijn gesloten.