Een paar dagen strand

Deel

Paar dagen strand – Hendaye 15 – 18 okt

Als gezegd, we dachten in Spanje aan het strand te gaan liggen…….

Hoe grappig was het dat we “opeens” de Gendarmerie zagen staan toen we er bijna waren. Wat bleek, Hendaye ligt bijna OP de grens van Frankrijk en Spanje maar is dus 100% Frans. Onze gîte/studio ligt op 50 meter van het strand en op 300 meter van een haventje. Daar kan je voor € 2 met een bootje in 5 minuten naar de overkant en dan sta je in Spanje.

De eerste avond super slecht geslapen. Het bed stond op een soort van vliering waar je niet kon staan. Met 28 graden overdag wordt het daar lekker warm. Wat we volledig vergeten waren was dat er een eenvoudige, maar efficiënte mobiele airco stond. Dus heel erg warm en het dakvenster open gezet. Wij hadden geluk ……… de buren hebben 1x per jaar een feestje en met mooi weer in de tuin en zoals dat gaat met feestjes en drank is dat niet erg zachtjes. Om 04.00 uur toch maar weer het raam dicht gedaan.

Hè hè, eindelijk slapen. Om 05.00 bedacht de baby van de studio pal naast ons dat het tijd was voor zijn hapje. Uiteindelijk dus zeker 2 uur geslapen. Van de eigenaresse hoorden we dus dat het feestje 1x per jaar is. Wat een geluk hebben wij toch. Die ene prijs van de staatsloterij die 1x per jaar valt hebben we nooit. Dat dan weer niet. Die ochtend heerlijk op het balkon ontbeten met uitzicht op zee.

Die zondagochtend na het ontbijt lopend naar het haventje om naar Spanje te varen. Als je dan iets beter nadenkt en bedenkt dat het dus zondag is, dan weet je dat er nog een paar mensen dat gaan doen. Plan meteen weer veranderd en naar de fietsenverhuur. Super goede fietsen voor de rest van de dag gehuurd en alles in de buurt bekeken. De gehele boulevard, het centrum, de haven en de riviermonding. Leuke tocht met in de middag een broodje op het balkon en tegen 18.00 uur de fietsen weer terug gebracht.

Met 25 graden was het zowel op de boulevard als op ons balkon nog meer dan heerlijk. Dus ijsje op de boulevard en wijntje / biertje op het balkon. In Pamplona hadden we in de markthal nog heerlijke olijven gekocht samen met wat parma ham en wat chorizo plakjes. Een perfecte borrelhap. Vanavond weer wat eten ergens scoren, gaat vast lukken hier.

Maandag 17 oktober wederom naar de haven gelopen en nu stond er geen rij, gingen we aan boord en vertrok het bootje ook nog eens direct. In 5 minuten aan de overkant in Irun / Hondarribia. Wat een ontzettend leuk en mooi plaatsje (zie foto’s) Werkelijk preachtig die bouwstijl, de rustige straatjes en de mooie uitzichten.

Geen enkel probleem om hier een aantal uren te verblijven, zeker niet met een hele fijne tapas-lunch. Wij kwamen bij een tentje met zeer exclusieve gerechten. Fantastisch gegeten en gedronken. Bovengemiddelde rekening uiteraard, maar het was dan ook wel echt een beleving van smaken. In de middag weer in, over en onder de golven gedoken. Een fantastische afsluiting van een heerlijke vakantie. De plannen voor 2023 zijn er al.

1 reacties op "Een paar dagen strand"

  1. Jelis, Dianne en Anna schreef:

    Wat een schitterende vakantie hebben jullie gehad zeg!! En met een heerlijk stuk humor op papier gezet . Volgend jaar weer dus … Volgens mij klinkt dat bij ons in Veenendaal ook al een paar jaar !!