Een weekje Cahors

Deel

We gaan huizen kijken dachten we…….

Want we waren tenslotte al een tijdje bezig om te zien of we in Frankrijk “iets” voor onszelf konden gaan beginnen dan wel overnemen. Camping, B&B of wat dan ook. Een aantal Franse bezoekjes in oktober en november was op niets uitgelopen. De winter kwam en we hadden diverse eigenaren in Frankrijk een waslijst van vragen gestuurd, maar van bijna niemand antwoord gekregen………..tot die 18e maart. Bericht van Anneke uit de Charente, of we al iets gevonden hadden want Le Petit Mas d’Ile is te koop. Eind augustus 2005 was haar man plotseling overleden en een Chambres d’Hôte en kleine camping run je nu eenmaal niet in je eentje. Wij hadden maar weinig tijd nodig, zeker na het zien van eht aankoopbedrag en wat er allemaal bij hoorde. Afspraak gemaakt en op (toen nog) Koninginnedag 2006 stonden wij in St Germain de Confolens op de stoep (?) van Le Petit Mas d’Ile en 5 minuten later hadden wij het (mondeling)gekocht.

LePetitMasDileMaar ja, ondertussen hadden wij al een weekje Cahors geboekt om in die omgeving huizen te gaan zoeken en bekijken, maar dat was dus niet meer nodig. Uiteraard zijn we wel gegaan, samen emt de ouders van Caroline, en natuurlijk reden we “even om” via ons nieuwe stekkie om het meteen te laten zien. Vrolijk ging het daarna richting Cahors waar we een heerlijke week hebben gehad tot die plots ruw werd onderbroken door eht bericht dat mijn lieve tante was overleden. Helaas 2 dagen eerder naar huis en wat helemaal jammer was het eit te constateren dat ze Le Petit Mas d’Ile nooit in het echt zou zien. Gelukkig hebben we haar op mijn verjaardag nog wel de foto’s kunnen laten zien.

In augustus nogmaals terug naar de Charente om het voorlopig koopcontract te tekenen en op 18 december 2006 kregen we de sleutel. We konden er zo in, we hoefden er helemaal niets aan te doen 🙂 In 2015 hebben wij de laatste renovaties gerelaiseerd 🙂

Website Le Petit Mas d’Ile

 

Reacties zijn gesloten.